A budapesti közlekedésről a mindennapokba

Esti utazás a Keletitől a Kalefra, onnan pedig a Váron át a Belvárosba

2018. december 28. 14:28 - Farkas Bence Máté

Az "Utazgatás a városban" sorozat újabb epizódjában este utaztunk a Keleti pályaudvartól a felszínen a Kalefra, onnan pedig a Budai Várnegyeden át a Deák Ferenc térre. Tartsanak velünk, mindenkinek kellemes utazást kívánunk!

A Keletitől a Kalefig tartó út alatt sok minden érdekes jött szembe: ilyen volt pl. a BKK "zavaros" autója a Huszár utcánál, ami miatt a busz elég érdekesen állt meg a megállóba, vagy éppen a Ferenciek terén vészvillogóval várakozó busz, ami miatt a busz szintúgy érdekes manőverre kényszerült. A Huszár utca és a Szarvas tér között keszítettünk egy videót, melyben többek között ezek a furcsaságok lelhetők fel (és még sok egyéb). 

A Kalefről a Váron át a Deák térre vettük az irányt a 16-os busszal. Ezen utazás alatt egy elég érdekes jelenségbe botlottunk: a Bécsi kapu előtti sorompónál ugyanis nem akart automatikusan felnyílni a busznak (fontos tudni, hogy a Várban lévő sorompók a buszoknak automatikusan felnyílnak egy érzékelő segítségével), ezért a buszunk tolatásra kényszerült. Az utazást meg is örökítettük, melyben az említett érdekesség mellett többek között az esti Budapest fényeiben is gyönyörködhetünk. 


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestikozlekedesrol.blog.hu/api/trackback/id/tr9314518718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KissGecihuszár 2018.12.30. 11:21:44

Nem szeretnék ünnepromboló lenni, de tessen má nekem elárulni, mér is kellett a Keleti-től a Deákra az 5-ös, 16-os busz komboval utazni?? Ez vmi perverzió, vagy mifene?? Mert még azt vhogy mertérem -bár nehezemre esik, de egye fene- , hogy a Keleti-Deák távot nem az M2-vel tettük meg, de miért nem lehetett az Astoriánál átszálni mondjuk a 47-es, vagy a 49-es villingerre, hogy most a 9-es buszt már ne is említsük?? Vagy ez vmi elrettentést szolgálni hivatott poszt volt??

KissGecihuszár 2018.12.30. 11:32:23

Amire viszont biztos lenne igény, az egy utazás a R.szentmiskai kertvárosból, mondjuk a 175-össel, majd a 196-al egészen az Újpali vásárcsarnokig, aztán egy laza 133E-vel a Campona Tropicariumig, onnét 101E-vel a Szoborparkig, majd 150-el az Allee-ig, 212-vel a Borárkáig, 23E-velP.erzsi, Baross u.-ig, aztán -mert mégiscsak emberek vagyunk, ergo csak mértékkel hajszolni az élvezeteket- 3-as villingerrel szépen vissza az Őrs vezírig, ahonnét a 144-es már hazáig "repít"... Erre már azt mondhatnók, jó mulatság, "férfi" meló volt...
süti beállítások módosítása