Esti utazás a Keletitől a Kalefra, onnan pedig a Váron át a Belvárosba

Az "Utazgatás a városban" sorozat újabb epizódjában este utaztunk a Keleti pályaudvartól a felszínen a Kalefra, onnan pedig a Budai Várnegyeden át a Deák Ferenc térre. Tartsanak velünk, mindenkinek kellemes utazást kívánunk!

A Keletitől a Kalefig tartó út alatt sok minden érdekes jött szembe: ilyen volt pl. a BKK "zavaros" autója a Huszár utcánál, ami miatt a busz elég érdekesen állt meg a megállóba, vagy éppen a Ferenciek terén vészvillogóval várakozó busz, ami miatt a busz szintúgy érdekes manőverre kényszerült. A Huszár utca és a Szarvas tér között keszítettünk egy videót, melyben többek között ezek a furcsaságok lelhetők fel (és még sok egyéb). 

A Kalefről a Váron át a Deák térre vettük az irányt a 16-os busszal. Ezen utazás alatt egy elég érdekes jelenségbe botlottunk: a Bécsi kapu előtti sorompónál ugyanis nem akart automatikusan felnyílni a busznak (fontos tudni, hogy a Várban lévő sorompók a buszoknak automatikusan felnyílnak egy érzékelő segítségével), ezért a buszunk tolatásra kényszerült. Az utazást meg is örökítettük, melyben az említett érdekesség mellett többek között az esti Budapest fényeiben is gyönyörködhetünk.