A budapesti közlekedésről a mindennapokba

Közvetlen villamosjárat Hűvösvölgyből Kamaraerdőbe

2019. augusztus 22. 09:20 - Farkas Bence Máté

Rendezvény miatt augusztus 3-án 14 órától üzemzárásig, valamint augusztus 17-től 20-ig "összefonódott" a budai fonódó hálózat  41-es valamint 61-es vonala. Az így keletkezett, fura viszonylatszámú, 41-61-es jelzésű járgányok Hűvösvölgyből a Széll Kálmán téren, az Alkotás utcán, a Móricz Zsigmond körtéren és a Fehérvári úton át a Kamaraerdei Ifjúsági Parkig közlekedtek.

Ezzel az "összefonódással" (még ha csak ideiglenes jelleggel is, de) ez a járat vált Budapest leghosszabb villamosjáratává a maga 20 kilométerével (csak oda), a menetidő pedig kevéssel több, mint 1 óra volt (szintén csak oda). És most következzék pár infó erről a délutánról, majd jön az élménybeszámolóm az augusztus 3-i délutánról, előtte azonban jöjjön egy gyors szavazás:

A rekordhosszúságú vonalon a járgányok 13:30-14 óra körül indultak Hűvösvölgyből, így ez gyökeresen fordította fel az egyébként erre járó 56A-s és a 61-es villamosok menetrendjét (a 61-es villamos nem is járt a nap végéig, hiszen a rekordhosszú vonal a 61-es vonalát is magába foglalja), így a nap további részében a villamosok egy, a 41-61-es vonalon megtett kör után átszereltek az 56A vonalra, majd az 56A vonalon megtett kör után újból átszereltek 41-61-re (és ez így ment üzemzárásig).

Én 13:30-kor értem fel Hűvösvölgybe, mivel azonban a villamos csak 13:55-kor indult, az indulás előtt csináltam pár fotót a végállomáson, íme:

Kb. 50 perces zötykölődés után értem ki a 41-es villamos önálló szakaszának kezdetéhez (Budafoki elágazás), ahonnan a kamaraerdei végállomásig több újdonság is történt a vonalon. A legszembetűnőbb talán, hogy a villamosok immáron a rózsavölgyi szakaszon is mindkét vágányok zavartalanul közlekednek, mivel megerősítették ezt a vágányt, és új ágyazatot is kapott, de emellett a legutóbbi, hétvégi vágányzár alkalmával egy rövid szakaszon (szintén Rózsavölgyben) rendbe rakták a belváros irányú vágányt is (szintén új ágyazatot kapott).

A kamaraerdei végállomáson szintén fotóztam egy párat, íme:

Természetesen ezt a teljes fordulót is megörökítettem, íme:

Ha további, hasonló bejegyzésekre vagy kíváncsi, kövess a Facebookon és/vagy iratkozz fel a YouTube-on!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestikozlekedesrol.blog.hu/api/trackback/id/tr1615018798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása